Sukutapaamisen 2021 kuulumisia

Vuoden 2021 sukutapaamisen antia

Vallitsevasta koronatilanteesta huolimatta liki 40 sukuseuran jäsentä oli paikalla Kempeleellä Hotel Airportissa järjestetyssä sukutapaamisessa. Suositusten mukaisesti käytimme käsidesiä ja maskeja sekä pidettiin turvaetäisyyttä toisiimme.

Runsaasti puhetta herätti sukuseuran jäsenmäärä, joka on muutamana viime vuonna asettunut noin sadan jäsenmaksun maksaneen henkilön ja perheen paikkeille. Tähän halutaan muutosta. Uusia sukuun kuuluvia kaivataan jäseniksi sukututkimuksen jatkuvuuden turvaamiseksi.

Helpoin keino kasvattaa jäsenmäärää, on olemassa olevat jäsenet. Kun jokainen jäsen suosittelee perillisilleelleen ja lähisukulaisille sukuseuran jäsenyyttä ja maksaa vaikka ensimmäisen vuoden jäsenyyden, niin tilanne korjaantuu.

Sukututkimus antaa mielenkiintoista tietoa sukumme vaiheista, eri sukuhaarojen muuttoliikkeistä ja elämäntavoista. Liity nytsukuseuraan. Yhteystiedot sivulta löydät sukuseuran tilinumeron ja ohjeet.

Uusien tietojen mukaan esi-isämme ovat lähtöisin Imatran eteläpuolelta Hallikkalan talosta. Suoraan yhtenäistä linjaa Kaavin Hallikaisiin ei ole vielä kuitenkaan pystytty varmistamaan, sillä Imatran Hallikkalan ja Kaavin Hallikaisten vanhimman tunnetun esi-isän välistä puuttuu 1-2 sukupolvea. Sukututkija Ari Kolehmaisen viimeisimmän selvityksen aiheesta löydät täältä.

Vaikuttaa siltä, että kaikilla Suomen Hallikaisilla on yhteinen esi-isä. Lisäksi on todennäköistä, että Hallikainen -sukunimi on aikojen saatossa eri puolilla Suomea muuntunut hieman, joten myös näiden muuntuneen sukunimen omaavilla on sama yhteinen esi-isämme.

Kesäterveisin

Jouni Pentinpoika Hallikainen
Puheenjohtaja