Puheenjohtajan palsta

Sukutapaaminen 24.-25.7. 2021 Oulussa

  • Paikka: Finlandia Hotel Airport Oulu, Vihiluoto 10, Kempele
  • Ilmoittautuminen ja tulokahvi la 24.7. klo 11-13
  • klo 13.00-15.30 Tapahtuman avaus, Hallikaisten suvun vaiheet 1500-1600 -luvuilla, Tervolan Hallikaisten asutushistoria, Kaavin Hallikaisten tarinoita -julkaisun julkistaminen
  • la 24.7. klo 16.00 Sukuseuran sääntömääräinen kokous. Sääntömääräiset asiat
  • su 25.7. tutustuminen Turkansaaren ulkoilmamuseoon. Kelloaika ilmoitetaan lauantaina 24.7. tapaamisen yhteydessä.

La 24.7. päivällinen omakustanteisena klo 17.00 (hinta 18,-)

Lisätietoja antaa ja ilmoittautumisia vastaanottaa sukuseuran sihteeri. Ilmoittautuessasi anna seuraavat tiedot: nimi, henkilömäärä, osallistutko tulokahville, osallistutko päivälliselle (ja mahdolliset ruoka-allergiat ja rajoitukset Erikoiruokavalio nostaa päivällisen hintaa 5,-), ennakkotilaus Sukuseuran tarinat -julkaisusta. Julkaisun (166 sivua) hinta jäsenmaksun maksaneille sukuseuran jäsenille 10,- ja muille 20,-.

Sitovat ilmoittautumiset sukuseuran sihteerille ja huonevaraukset 21.6. mennessä. Majoitusvaraukset suoraan hotelliin http://www.airporthotel.fi puh. 08 – 5145 100. Majoitusta varatessasi mainitse: ”Hallikaisten sukukokous”.

Vanhojen asiakirjojen pohjalta on tehty tutkimus Hallikaisten suvun varhaisista vaiheista 1500–1600-luvulta ja tähän kuuluva sukuhaarojen yhdistäminen toisiinsa esitellään sukutapaamisen yhteydessä.

Sukuhaarojen yhdistämistä varhaisten vaiheiden selvittämistä auttaa Hallikaisten suvun DNA:sta otettava tarkempi lisätesti BigY 700. Se tarkentaa Hallikaisten paikkaa ns. sukujen kartalla, jolloin Hallikaisten asutushistorian vaiheet selkenevät. Tämä lisätesti on teetetty aiemmin otetuista Hallikaisten DNA-näytteistä.

Muista maksaa tämän vuoden jäsenmaksu

Sukuseuran jäsenmaksun säännöllisesti maksaneille on lähtenyt tämän vuoden jäsenmaksulasku. Eräpäivä on 31.5. Muista suositella sukuseuran jäsenyyttä myös niille sukulaisille, jotka eivät vielä ole seuran jäseniä. Jäsenmaksun suuruus on pariskunnalta 20 euroa ja henkilöjäseneltä 15 euroa. Tilitiedot löytyvä Yhteystiedot kohtasta.

Tavataan Oulussa!

Jouni Pentinpoika Hallikainen
Puheenjohtaja

Sukutapaaminen 28.-29.7.

07/2018

Kiinnostava esitelmä sukutapaamisen yhteydessä – suvun DNA selvitetty

Vuoden 2018 sukutapaaminen on pidetty. Osallistujia oli nyt yli 50, mikä on enemmän kuin edellisellä kerralla. Joukko täydentyi vielä illan aikana. Lisäksi sunnuntain ohjelmaan osallistui muutamia kaavilaisia, jotka eivät ehtineet lauantaina mukaan. Kiitokset kaikille osallistujille!

Lauantain pääesitelmän piti tutkija FT Jukka Partanen aiheesta ”Kaavin asuttaminen ja elämänmuodot Pohjois-Savossa Ruotsin vallan aikana”. Esitelmä oli varsin mielenkiintoinen, mieleen painuva ja keskustelua virittävä. Se selvensi, että esi-isiemme ja äitiemme leipä vaati kovaa työtä ankarissa olosuhteissa ja siitä huolimatta nälkä oli usein vieraana.

Kevättalven aikana selvitimme Hallikaisten suvun DNA:n. Vertaileva näyte saatiin Rautjärven Hallikaisten sukuhaarasta. Tulosten perusteella on pääteltävissä, että Hallikaisten suvun lähtöseutu on Suur-Jääsken pitäjä. Analyysin DNA-testistä teki ammattisukututkija Ari Kolehmainen.

Tutustu DNA-analyysiin (pdf-tiedosto)

Sukukokous päätti kutsua Yrjö Hallikaisen ja Pentti Hallikaisen sukuseuran kunniajäseniksi ansiokkaasta ja pitkäaikaisesta työstä sukuseuran hyväksi. Lisäksi pitkäaikaisesta työtä sukuseuran hyväksi palkittiin sukuseuran standaardilla: Pertti Hallikainen, Pekka Hallikainen, Ritva Hotti ja Jouni Hallikainen.

Suvun tarinat talteen – apuasi tarvitaan

Parin vuoden aikana suvun tarinoita on saatu koottua noin 150 liuskaan. Merkittävänä apuna tarinoiden kirjaamisessa on ollut Kaija Helle. Hän on käynyt jututtamassa suvun eri haaroihin kuuluvia vanhimpia Hallikaisia ja näin saanut tarinat talteen.

Tarinoiden kerääminen jatkuu. Oletko valmis kertomaan omaan nuoruuteesi liittyvästä ajasta ja elämästä tai tunnetko jonkun sukulaisen, jolta tarinat voitaisiin saada talteen? Ota yhteyttä allekirjoittaneeseen ja sovitaan kuinka se toteutettaisiin.

Sukuseuralle on avattu Facebook-sivut:
https://www.facebook.com/hallikaistensukuseura/

Käy tykkäämässä, kommentoimassa tai seuraa sivuilta sukuseuran toimintaa. Välitä viestiä sukulaisille kesän tapaamisesta.

Lämpimästi tervehtien

Jouni Pentinpoika Hallikainen
Puheenjohtaja

 

Suvun tarinat talteen – sukututkimus keskittyy nyt 1500–1600 -lukuihin

Seuraava sukutapaaminen on 28.-29.7.2018. Merkitse ajankohta jo nyt kalenteriisi. Sukutapaamisen pitopaikka on perinteiseen tapaan Kylpylähotelli Kunnonpaikka Vuorelassa Kuopion läheisyydessä.

Sukututkimus etenee. Mikkeliläinen sukututkija, Suomen historian maisteri Ari Kolehmainen selvittelee Hallikaisten suvun vaiheita 1500–1600 –luvuilla. Tavoitteena on, että Kolehmainen saa tämän sukututkimusosuuden esittelykuntoon vuoden 2018 sukutapaamiseen.

Suvun tarinat talteen. Suvun ihmisten elämänvaiheista ja sattumuksista on koottu tekstiä jo noin 100 liuskaa – ihan mukavia tarinoita ja juttuja oman ajan arkielämästä. Lisää kaivataan. Sinä tunnet lähisukusi vanhimpia. Jututa heitä ja kirjoita tarinat talteen. Juttujen kirjoittamiseen täytyy ehdottomasti olla haastateltavan lupa ja tieto juttujen mahdollisesta julkaisemisesta myöhemmin sukuseuran erikseen päättämällä tavalla. Voit toki kirjoittaa omasta nuoruudestasikin.

Mikäli haluat, että joku kirjoittaisi tarinasi, ota yhteyttä. Järjestetään jutuille kirjoittaja.

Suosittele sukuseuran jäsenyyttä nuoremmalle sukupolvelle! Jotta Hallikaisten sukuseura pysyisi virkeänä ja elinvoimaisena, tarvitaan jäseniksi lisää nuoremman sukupolven edustajia. Suosittele jäsenyyttä. Jäseneksi voi liittyä ilmoittamalla oman nimensä ja osoitteensa sukuseuran sihteerille joko puhelimitse (050 407 5537) tai sähköpostilla (ks. yhteystiedot)

Sukuseuralle on avattu Facebook-sivut. https://www.facebook.com/hallikaistensukuseura/

Käy tykkäämässä, kommentoimassa tai seuraa sivuilta sukuseuran toimintaa. Välitä viestiä sukulaisille Facebook-sivuista, näin toivomme saatavan lisää nuorempaa sukupolvea sukuseuran piiriin.

Jatkossa sukuseuran posti sähköpostitse? Mikäli haluat jatkossa sukuseuran postin sähköpostiisi, ilmoita siitä sihteerille. Laita viestiin nimesi lisäksi myös osoitteesi, jotta posti voidaan kohdentaa oikealle henkilölle.

Yhteydenottoasi ja suvun tarinoita odotellen!

Jouni Pentinpoika Hallikainen

Puheenjohtaja