Sukutapaaminen 28.-29.7. – Tervetuloa!

Sukutapaaminen 28.-29.7.2018. Tapaamispaikka on Kylpylähotelli Kunnonpaikka, Jokiharjuntie 3, 70910 Vuorela.

Ohjelma:

Lauantai 28.07.

klo 10:00 – 13:00 Saapuminen kokouspaikalle, ilmoittautuminen ja tulokahvit

klo 13:00 – n.15:30 Sukutapaaminen auditoriossa

– Tervetulosanat ja tapahtuman avaus
– Kaavin asuttaminen ja elämänmuodot Pohjois-Savossa Ruotsin vallan ajalla
– Hallikaiset huastelloo – suvun tarinat talteen
– Hallikaisten DNA-perimä – mistä tulemme
– Yleisiä asioita ja sukuseuran kuulumisia

klo n.15:30 Vapaata seurustelua

klo 16:00 Sukuseuran sääntömääräinen kokous, jossa käsitellään sääntömääräiset asiat ja hallituksen vuosikokoukselle esittämät asiat

klo 17 – 19:30 päivällinen

klo 19:30 – vapaata seurustelua

Sunnuntai 29.07.

klo 10:00 Kotiseuturetki Kaaville, opastettu vierailu Kaavin Eloaittaan ja opastettu hautuumaakierros,

klo 13:00 mahdollisuus osallistua Kaavin kirkon Jumalanpalvelukseen

klo 14 Kotia kohti. Turvallista matkaa.

Ilmoittautumiset ja lisätiedot to 21.6. mennessä sukuseuran sihteerille (ks. yhteystiedot).

– Ilmoita sihteerille nimi, osoite, henkilömäärä, osallistutko tulokahville ja osallistutko ruokailuun
–  Sukuseura tarjoaa tulokahvin 8.6. mennessä sukuseuran tämän vuoden jäsenmaksun maksaneille jäsenille. Päivällisen hinta 17,90 /hlö ja lapset 9,50 maksetaan ravintolassa. Ravintolaa varten tarvitaan etukäteistieto osallistujien määrästä.
– Kunnonpaikasta on varattu huonekiintiö. Mikäli tarvitset majoituksen tee varaus suoraan itse. Majoituksen hinta 56,- /hlö kahden hengen huoneessa ja 90,- / hlö yhden hengen huoneessa. Majoittujat kustantavat oman majoituksensa.

Sukuseuralle on avattu Facebook-sivut.

Käy tykkäämässä, kommentoimassa tai seuraa sivuilta sukuseuran toimintaa. Välitä viestiä sukulaisille kesän tapaamisesta.

Lämpimästi tervetuloa runsain joukoin!

Jouni Pentinpoika Hallikainen

Suvun tarinat talteen – sukututkimus keskittyy nyt 1500–1600 -lukuihin

Seuraava sukutapaaminen on 28.-29.7.2018. Merkitse ajankohta jo nyt kalenteriisi. Sukutapaamisen pitopaikka on perinteiseen tapaan Kylpylähotelli Kunnonpaikka Vuorelassa Kuopion läheisyydessä.

Sukututkimus etenee. Mikkeliläinen sukututkija, Suomen historian maisteri Ari Kolehmainen selvittelee Hallikaisten suvun vaiheita 1500–1600 –luvuilla. Tavoitteena on, että Kolehmainen saa tämän sukututkimusosuuden esittelykuntoon vuoden 2018 sukutapaamiseen.

Suvun tarinat talteen. Suvun ihmisten elämänvaiheista ja sattumuksista on koottu tekstiä jo noin 100 liuskaa – ihan mukavia tarinoita ja juttuja oman ajan arkielämästä. Lisää kaivataan. Sinä tunnet lähisukusi vanhimpia. Jututa heitä ja kirjoita tarinat talteen. Juttujen kirjoittamiseen täytyy ehdottomasti olla haastateltavan lupa ja tieto juttujen mahdollisesta julkaisemisesta myöhemmin sukuseuran erikseen päättämällä tavalla. Voit toki kirjoittaa omasta nuoruudestasikin.

Mikäli haluat, että joku kirjoittaisi tarinasi, ota yhteyttä. Järjestetään jutuille kirjoittaja.

Suosittele sukuseuran jäsenyyttä nuoremmalle sukupolvelle! Jotta Hallikaisten sukuseura pysyisi virkeänä ja elinvoimaisena, tarvitaan jäseniksi lisää nuoremman sukupolven edustajia. Suosittele jäsenyyttä. Jäseneksi voi liittyä ilmoittamalla oman nimensä ja osoitteensa sukuseuran sihteerille joko puhelimitse (050 407 5537) tai sähköpostilla (ks. yhteystiedot)

Sukuseuralle on avattu Facebook-sivut. https://www.facebook.com/hallikaistensukuseura/

Käy tykkäämässä, kommentoimassa tai seuraa sivuilta sukuseuran toimintaa. Välitä viestiä sukulaisille Facebook-sivuista, näin toivomme saatavan lisää nuorempaa sukupolvea sukuseuran piiriin.

Jatkossa sukuseuran posti sähköpostitse? Mikäli haluat jatkossa sukuseuran postin sähköpostiisi, ilmoita siitä sihteerille. Laita viestiin nimesi lisäksi myös osoitteesi, jotta posti voidaan kohdentaa oikealle henkilölle.

Yhteydenottoasi ja suvun tarinoita odotellen!

Jouni Pentinpoika Hallikainen